Pàgina d'inici » Notícies » Balanç

Balanç

2010 ha estat un any de consolidació del nostre projecte empresarial. Hem definit serveis, hem establert noves aliances i, sobretot, hem treballat per estudiar, difondre i activar el patrimoni cultural del nostre entorn.

Ens agradaria destacar les darreres actuacions de les que ARKPADOC SC és responsable:

– Així, en els darrers mesos de l’any, des de la nostra Àrea de Gestió i Difusió del Patrimoni hem dut a terme els treballs de documentació necessaris per a elaborar el Catàleg de Masies i Cases rurals en sòl no urbanitzable del municipi de La Garriga (Vallès Oriental). Aquest catàleg permet l’ordenació de les masies i el seu entorn, esdevenint una valuosa eina tant per a la planificació com per a la preservació del patrimoni i del paisatge. El 27 d’Octubre, el Ple Municipal va aprovar per unanimitat el Pla Especial relatiu al Catàleg.

Masia de Can Torre de la Riba

– Dins d’aquesta mateixa àrea, hem seguit coordinant les visites guiades a dos béns patrimonials que pertanyen a la Xarxa d’Espais de Memòria promoguda pel Memorial Democràtic. Es tracta de l’Aeròdrom de Rosanes a La Garriga i la Bateria Antiaèria de Sant Pere Màrtir, a Esplugues de Llobregat. Podeu consultar horaris i dades de contacte d’aquestes visites en aquest mateix bloc.

– Per altra banda, des de l’Àrea de Documentació Gràfica hem treballat intensament i de manera coordinada amb l’equip responsable de la Ciutadella de Roses (Alt Empordà) a fi de realitzar la planimetria i l’aixecament topogràfic de les dues darreres campanyes d’excavació dutes a terme al recinte. Així mateix, ens hem ocupat de la revisió i actualització de les planimetries corresponents a campanyes anteriors.

– Finalment, l’Àrea d’Arqueologia i Recerca Històrica s’ha encarregat de l’estudi i documentació necessaris per a l’elaboració de la memòria científica del Jaciment de la Torre del Senyor, a Torrelles de Llobregat . També ha assumit la direcció d’algun seguiment arqueològic, com l’efectuat des de l’estiu a les obres de remodelació del nucli antic de Cervera.

Jaciment de la Torre del Senyor (Torrelles)

 

Com veieu, ARKPADOC SC disposa de diferents àrees d’actuació que sovint treballen de manera coordinada per tal de conseguir la materialització de cada projecte de manera ràpida i eficient. D’igual manera, comptem amb una xarxa de col.laboradors externs provinents d’àmbits diversos que ens permeten donar una resposta adaptada a cadascuna de les necessitats que manifesten els nostres clients. A ells els volem agrair la confiança que ens han fet durant el passat 2010.

De cara a l’any que encetem, seguim posant en marxa nous projectes i difonent els serveis que oferim de cara a assegurar una millor preservació i dinamització del patrimoni cultural. Precisament, en un context de crisi com l’actual, seguim confiant en la cultura com una de les alternatives al model productiu tradicional. Quan treballem pel patrimoni som conscients que treballem pel desenvolupament econòmic, social i educatiu de cada comunitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s