Pàgina d'inici » Notícies » Catalunya sota les bombes

Catalunya sota les bombes

El passat divendres 28 de Gener, la professora de la UB i doctora en Història Paola lo Cascio va ser la ponent en la xerrada “Catalunya sota les bombes” coorganitzada per Arkpadoc SC i l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de la Garriga. Emmarcada dins els actes de commemoració del 72è aniversari del bombardeig que patí la Garriga durant la Guerra Civil, l’acte versà sobre les característiques i efectes dels bombardeigs als que es veié exposada la població civil. La doctora lo Cascio va explicar la importància que tingué el control de la illa de Mallorca des de gairebé l’inici de la Guerra, esdevenint la seu de les forces aèries franquistes que colpejaren el litoral català. Així mateix mostrà el paper determinant de les tropes italianes en aquests atacs.

Públic present a Can Raspall, seu de la xerrada

Per altra banda, la doctora lo Cascio incidí en les diferents tipologies de bombardeigs, les reaccions que ocasionaren i els greus efectes -tant en nombre de víctimes com en disminució de la moral de la ciutadania- que tingueren en el dia a dia de municipis i ciutats com Barcelona, Tarragona, Figueres, Granollers o la Garriga mateix.

L’acte es completà amb el visionat de mapes, imatges i una gravació propagandística de la pròpia aviació italiana que defensava com a legítima la seva lluita contra el bàndol republicà. Les intervencions del públic posaren el punt final a una xerrada que contextualitzà de manera planera però documentada una temàtica que, malauradament, segueix vigent en molts conflictes actuals.

Des d’Arkpadoc SC volem agrair als assistents i a la ponent l’interès de les seves reflexions.

La professora de la UB Paola lo Cascio

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s