Pàgina d'inici » Notícies » Documentació gràfica d’edificis

Documentació gràfica d’edificis

 

L’equip d’Arkpadoc SC ha estat vinculat durant els darrers anys al sector de la documentació i gestió arqueològica. L’experiència acumulada en aquest camp permet a l’Àrea de Documentació Gràfica de l’empresa aportar experiència i professionalitat a projectes no només relacionats amb l’arqueologia sino a d’altres iniciatives lligades a l’àmbit de l’enginyeria, l’arquitectura i  la restauració, camps en els que sovint l’objecte d’actuació és un edifici o bé patrimonial.

 

A Arkpadoc SC realitzem la documentació integral de construccions i elements patrimonials seguint una metodologia que hem anat adaptant i perfeccionant al llarg dels darrers mesos, incorporant-hi noves aplicacions i tractaments.

La nostra tasca s’inicia amb la contextualització històrica de cada element a documentar. Seguidament, es porta a terme la documentació gràfica completa amb l’objectiu de mostrar la composició arquitectònica de les façanes -en el cas d’un edifici- i proporcionant valor mètric mitjançant la rectificació de fotografies. Aquesta fase combina la presa de dades topogràfiques amb estació total, la presa de fotografies d’alta qualitat amb la corresponent rectificació fotogramètrica i de la distorsió de la lent i, finalment, la fusió o retoc de les fotografies rectificades amb el “plug in” per Autocad, Photoplan. Altres parts del procés incorporen la delineació de les façanes amb Autocad i els estudis de paraments i tècniques constructives que defineixen l’evolució cronoseqüencial de l’element patrimonial escollit.

Els programes de fotogrametria i de rectificació d’imatges proporcionen una imatge escalada mida 1:1 vinculada amb informació geomètrica exacta, elaborant documents únics de qualsevol tipus de bé o edificació analitzats. Les imatges resultants, doncs, esdevenen versàtils i molt útils a l’hora de realitzar tasques de documentació i/o catalogació, en la detecció i avaluació de possibles patologies, en la realització de tot tipus d’amidaments i presa de dades (fins i tot en zones de difícil accés) de manera ràpida i exacta, etc.

 

Consulteu el nostre equip tècnic si teniu algun dubte o suggeriment sobre aquests aspectes: mpujals@arkpadoc.cat

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s