Pàgina d'inici » Notícies » Jornades del Patrimoni Baix Llobregat

Jornades del Patrimoni Baix Llobregat

Esq. a dreta: M. Borrell (moderadora), M. Maragall (Arkpadoc) i M. Pujals (Arkpadoc)

Els dies 1 i 2 d’abril es celebraren al Cèntric del Prat de Llobregat  les VI Jornades del Patrimoni del Baix Llobregat. Homenatge a Jaume Codina. Patrimoni, història local i didàctica”. Es tracta d’una trobada promoguda pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, els organitzadors de la qual van ser, en aquesta edició, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i l’Ajuntament de la ciutat del Prat.

Arkpadoc SC va participar en el primer dels blocs temàtics, centrat en la metodologia i la didàctica del patrimoni local, amb una comunicació sobre el Projecte de patrimonialització de la Muntanya de Sant Pere Mârtir a Esplugues de Llobregat.  Durant la presentació, es van descriure les fases i els agents implicats en el projecte (amb un paper important de l’Ajuntament i els equipaments museístics d’Esplugues), així com el caràcter integral de la intervenció. En aquest sentit, la recerca històrica i arqueològica han permès copsar l’evolució de l’espai del turó tant en la seva vessant cultural com en la seva vessant natural.

Actualment, Sant Pere Màrtir ha quedat integrat en el Parc Natural de Collserola, per una banda, i forma part de la Xarxa d’Espais de Memòria (Memorial Democràtic), per l’altra. Aquest fet el converteix en un punt clau dins del context patrimonial d’Esplugues i el seu entorn.

Des d’Arkpadoc SC s’exposaren també les actuacions vinculades amb la difusió de l’espai, sobresortint els guiatges interpretatius que s’ofereixen al públic en general cada primer diumenge de mes. Paral.lelament, la omunicació també es centrà en destacar els recursos didàctics dels que es fa ús durant aquestes visites. Uns materials que, en breu, s’ampliaran específicament orientats al públic escolar.

Les Jornades van donar veu a d’altres activitats i projectes encetats en municipis com Viladecans, L’Hospitalet, Sant Feliu i Sant Boi, entre d’altres, donant especial rellevància al paper de les noves tecnologies a l’hora de treballar la història local. Volem traslladar el nostre agraïment  a l’organització de les Jornades, que va incorporar la nostra proposta al programa de comunicacions, així com a totes aquelles persones i institucions que van mostrar interès pel projecte. En breu, penjarem part del contingut de la presentació en el bloc.

 

Més informació: http://www.esplugues.cat/  

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s