Pàgina d'inici » Notícies » Day of Archaeology 2011

Day of Archaeology 2011

 

El passat 29 de juliol vam poder compartir una excel.lent experiència promoguda des de les Illes Britàniques però d’abast internacional. El “Day of Archaeology 2011”, incorporat dins del programa del “Festival of British Archaeology” (16-31 de juliol), va ser el punt de trobada virtual a través del qual més de 400 arqueòlegs van poder expressar i relatar un dia de la seva feina, ja sigui en la vessant laboral o de recerca. De fet, un ampli espectre d’ocupacions van trobar el seu lloc en l’activitat, des de projectes consolidats de recerca, departaments universitaris, empreses, estudiants de grau però també de doctorat, etc.

Per mitjà d’un bloc col.laboratiu i després d’un senzill procés de registre, l’organització facilitava les eines necessàries per afavorir la participació, ja fos en forma d’escrit, recull fotogràfic o vídeo. Aquest meravellós fòrum, que ha comptat també amb ressó a Facebook i Twitter -també disposa del seu propi codi QR- no només ha facilitat donar a conèixer la tasca dels professionals al gran públic sino també ha permés que aportacions de diferents punts del món (Canadà, Estats Units, Gran Bretanya, Bulgaria, Mèxic, Ctalunya, etc) conflueixin en un mateix espai on compartir experiències i metodologies. Envegem una iniciativa que, des de l’inici, ha comptat amb el suport d’entitats públiques i privades del Regne Unit, com el Council for British Archaeology.

Totes les entrades del bloc estan subjectes a llicència Creative Commons i són abastables en un complet llistat on també figuren les persones i entitats que han contribuït. Des de l’estat espanyol també hi han participat el projecte de Clúnia i el Museu de Montuïri, a les Illes.

Sorprén comprovar que una iniciativa complexa i que demanda uns certs recursos tècnics, sorgís de manera espontània el març d’aquest mateix any durant una conversa via Twitter entre dos professionals de l’arqueologia britànica, Lorna Richardson i Matt Law. Creiem fermament que propostes com la que us comentem poden resultar atractives pel gran públic i facilitar la comprensió de les diferents problemàtiques de la tasca arqueològica diària. Desitgem que ben aviat podem comptar a Catalunya amb una iniciativa semblant!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s