Pàgina d'inici » Notícies » Arqueòlegs i furtius

Arqueòlegs i furtius

 

El passat  dimarts 28 de febrer l’Associació d’Arqueòlegs de Catalunya (AD’AC)va oferir una sessió informativa sobre “L’actuació dels arqueòlegs davant les intervencions furtives” a càrrec de Joan-Carles Alay i Rodríguez. Aquesta va tenir lloc al Centre Cívic Urgell a les 18.30 de la tarda i va comptar amb la presència de quasi 20 persones essent representats tant arqueòlegs professionals com directors de petits museus o personal de l’administració.

La xerrada a càrrec de Joan-Carles Alay pretenia donar resposta a moltes de les preguntes que de vegades els arqueòlegs ens formulemen en el moment en que ens trobem o bé tenim coneixement d’una intervenció furtiva.

La xerrada, molt amena, amb nombrosos exemples de casos espanyols i europeus i amb intervencions dels assistents, va ser una bona introducció a un tema que necessitaria molt de més temps per a ser tractat. Així , com a conclusions, només dir que a Catalunya s’evidencia molt poca cultura a l’hora de denunciar aquest tipus de casos, i cal augmentar la conscienciació en aquests temes. Resumint direm que, en cas de detectar la presència de furtius, cal avisar als arqueòlegs territorials així com als mossos o agents rurals de la zona perquè puguin actuar en conseqüència. És important no afectar a les possibles proves del delicte i en cas de que els furtius encara hi siguin presents mai encarar-se amb ells sinó en tot cas, i sempre que sigui possible, prendre les dades de la matrícula del seu cotxe.

Per últim, cal destacar que s’està treballant amb un protocol d’actuació davant d’aquests casos que esperem que no trigui massa en sortir a la llum i que de ben segur serà de molta ajuda per tal de combatre aquest tipus d’agressió al nostre patrimoni.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s