Pàgina d'inici » Notícies » Bones iniciatives

Bones iniciatives

 

Durant aquest mes de març hem pogut participar en una activitat ben interessant, els Cafès de Patrimoni, en la que un conjunt divers de professionals va poder compartir coneixements i, alhora, aprofundir en el debat de diversos aspectes vinculats a la investigació, gestió, difusió i comunicació del patrimoni cultural.

Són pràctiques com aquesta, en la que hom posa sobre la taula les seves inquietuds i les pot contrastar, les que enriqueixen un panorama que avui en dia viu encotillat i condicionat per l’omnipresent crisi. Durant la trobada de Cafès de Patrimoni, celebrada a La Garriga, els participants van estar d’acord en que una de les vies que pot fomentar la consolidació de les professions relacionades amb el patrimoni i, també, la gestió cultural, és la de defensar la dignitat d’aquestes tasques i la del seu valor social, educatiu i, clar està, també econòmic.

Converses i trobades disteses com aquesta revitalitzen el sector, creen  noves xarxes i donen cos al treball cooperatiu o, si més no, a la reflexió compartida. Potser no es tracta d’un gran fòrum de discussió amb centenars d’acreditats però, si més no, creiem que, poc a poc, des del nostre paper d’agents culturals podem treballar plegats per apropar més i millor els actius culturals i patrimonials a la resta de la societat.

Arkpadoc Sc va poder participar de manera activa als Cafès de Patrimoni presentant la seva trajectòria com a projecte empresarial jove però aglutinador de l’experiència del seu equip. Un exercici en el que es va voler compartir amb la resta de participants els errors i encerts del dia a dia, la importància d’una bona planificació i el propòsit de treballar en el sector cultural entenent que és el millor mitjà per assegurar la preservació i estima vers el patrimoni comú.

L’acte es va desenvolupar durant tota una jornada en la que es van poder visitar atractius turístics i patrimonials de la Garriga així com descobrir, de la mà d’alguns dels seus gestors, el seu funcionament i plantejament. En podeu saber més llegint la crònica que en va fer La Garriga Digital o bé consultant el grup de Flickr de Cafès de Patrimoni.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s