Pàgina d'inici » Notícies » de l’Amfiteatre Romà al Penal del Miracle, segles d’història a Tarragona..

de l’Amfiteatre Romà al Penal del Miracle, segles d’història a Tarragona..

Autora: Carme Subiranas (ARCS SL)

de l’amfiteatre romà a l’església romànica…

Comencem l’any amb bon peu, i amb molta història: hem estat col·laborant amb l’arqueòloga Carme Subiranas (ARCS SL) a l’Amfiteatre romà de Tarragona, realitzant tasques de documentació gràfica de les restes de l’església romànica de Santa Maria del Miracle, en el marc de les obres de restauració i excavació arqueològica del complex.

En l’indret es respiren segles i segles d’històries que han modificat el paisatge i el territori de Tarragona..Damunt de les restes de l’amfiteatre romà (s.IIdC) s’hi bastí una basílica visigòtica (mitjans s.VIdC), en honor als màrtirs Fructuós, Auguri i Eulogi. Es tracta d’una edificació de tres naus, amb un absis en planta d’arc. Posteriorment, damunt de les restes visigòtiques s’hi alçà l’eccesiam Sanctae Mariae de Miraculo (mitjans s.XII), en els fonaments de la qual hi hem estat realitzant la documentació gràfica.

La singularitat del lloc recau en la seva reutilització i transformació al llarg dels segles com a lloc de culte, amb funcions militars, i com a penal fins i tot. No va ser fins a principis del segle XX, abans de l’esclat de la Guerra Civil Espanyola, quan es va començar a recuperar les edificacions precedents amb les primeres intervencions arqueològiques, i els primers processos de restauració i recuperació de les pedres.

Aquesta informació ha estat extreta dels autors CIURANA; MACIAS; MUÑOZ; TEIXELL (2011) Memòria de la intervenció arqueològica a les Fosses de l’Amfiteatre Romà de Tarragona, 2011.

 

Autora: Carme Subiranas (ARCS SL)

Documentnació gràfica dels fonaments de Santa Maria del Miracle

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s