Pàgina d'inici » Visites guiades » Rosanes » “Biciclejant” per Rosanes..un recorregut per la història de la Guerra Civil..

“Biciclejant” per Rosanes..un recorregut per la història de la Guerra Civil..

El passat diumenge 21 vàrem poder gaudir juntament amb visitants de l’Ametlla del Vallès d’un recorregut històric pel Camp d’Aviació de Rosanes (1937-1939). L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, i des de la seva Àrea d’Esports, van organitzar com cada any una “bicicletada” a aquest Espai de Memòria Històrica.

Una de la aturades durant la visita on s'explica la història de l'aviació civil a Catalunya,  el camp d'aviació civil d'en Fernàndez, el Camp d'Aviació militar..

Una de la aturades durant la visita on s’explica la història de l’aviació civil a Catalunya, el camp d’aviació civil d’en Fernàndez, el Camp d’Aviació militar..

Unes 40 persones, majoritàriament famílies de l’Ametlla del Vallès, varen poder conèixer de primera mà la història d’aquest indret i tots els esdeveniments succeïts entre el 1937-1939.

El guiatge va consistir en un recorregut d’unes 2 hores pel Pla de Llerona, iniciant-se al Casal de Rosanes i finalitzant amb la visita a l’interior del refugi del camp d’aviació de Can Sorgues.

Aturada al refugi de Can Trias de Bes, construït al llarg de camp per a la protecció dels militars i aviadors del camp..

Aturada al refugi de Can Trias de Bes, construït per a la protecció dels militars i aviadors del camp..

A més, el guiatge aporta imatges de com era el Camp d’Aviació, dels oficials que hi treballaven. Completen les explicacions la lectura de diversos testimonis de l’Ametlla, la Garriga i les Franqueses que van viure la història d’aquest camp d’aviació..

Aquestes visites s’inclouen dins l’oferta cultural que ofereix l’Ajuntament de la Garriga, com a concertades per grups.

???????????????????????????????

Refugi antibombes de Can Sorgues, únic en el Camp d’Aviació i visitable al final del recorregut..

La opció de visitar el camp d’aviació de Rosanes en bicicleta és una bona manera de fer esport tot coneixent el Patrimoni local. I és una alternativa cada vegada més estesa en la demanda cultural, sobretot per a grups grans.

ANIMEU-VOS!!! VISITEU LA WEB DEL CENTRE DE VISITANTS LA GARRIGA!! I VENIU A VISITAR-NOS!!

http://www.visitalagarriga.cat

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s