Comencem l’any nou amb les visites a Sant Pere Màrtir!

Sant Pere MàrtirEl proper diumenge 2 de febrer reiniciem les visites guiades a Sant Pere Màrtir amb el nou any 2014!!

Recordeu, les inscripcions són gratuïtes però obligatòries als MEL: 93.470.02.18 / museucantinture@esplugues.cat

Us hi esperem amb moltes ganes!!!

Anuncis

Sant Pere Màrtir i la Telegrafia Òptica..la Festa del Parc Natural de Collserola_13

El proper dissabte 16 de novembre en motiu de la Festa del Parc Natural de Collserola_13, els MEL d’Esplugues de Llobregat i l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat preparen juntament amb l’equip d’ARKPADOC  una visita guiada a Sant Pere Màrtir enfocada en la presència a mitjans del segle XIX, de la Torre del Telègraf de Sant Pere Màrtir, la qual formava part de la línia de Telegrafia Òptica general espanyola i de la Línia de Telegrafia Òptica militar de Catalunya.

La construcció de les línies de telegrafia òptica, civils i militars, va ser un fet entre els anys 1844 i 1862. Es tracta dels primers sistemes de comunicació moderns abans de l’arribada de l’electricitat, i en substitució dels missatges amb carruatges..

L’itinerari girarà al voltant de la Telegrafia Òptica i donarà a conèixer mitjançant imatges d’arxiu el funcionament d’aquest sistema de comunicacions establert a finals del període modern, a tot Europa.

Inscripcions gratuïtes i places limitades!!

Telèfon de contacte: MEL_93.470.02.18

telègraf sant pere màrtir_16novembre_WEB

I Jornada Tècnica sobre la Telegrafia Òptica a Catalunya_19Nov_mNACTEC

El proper dimarts 19 de novembre celebrem el primer workshop sobre l’estat de les investigacions i recerca en la Telegrafia Òptica a Catalunya.

L’mNACTEC i l’equip d’ARKPADOC uneixen esforços i voluntat per tirar endavant un projecte que pugui posar en valor aquest patrimoni desconegut per molts, però molt interessant pels qui tenim la sort d’haver-lo conegut!!

Image

Arqueologia preventiva a Barcelona

Aquest mes de juny i juliol hem estat immerses en la recerca arqueològica preventiva a Barcelona, al Barri del Raval i al Barri Gòtic, punts neuràlgics de la Barcelona romana, medieval i moderna..

Col·laborant amb Gemma Caballé (ARCS SL) al carrer Freneria hem pogut participar en el descobriment de nous vestigis de l’ocupació romana de Barcino (I-IVdC), amb la documentació gràfica de les restes arqueològiques i en les tasques d’excavació arqueològica.

En el carrer Elisabets estem duent a terme el control, seguiment i excavació arqueològica de les restes sorgides en les obres de la Casa de la Misericòrdia, emmarcades en la Barcelona del segles XVI-XVIII i posteriorment en les grans transformacions de l’època contemporània (segles XIX-XX)..

SONY DSC

Elisabets_1_web

Conclouen les visites guiades a Sant Pere Màrtir fins al setembre!!

Ens despedim de Sant Pere Màrtir amb la visita guiada d’ahir diumenge 7 de juliol amb un sol de ple estiu, però amb una bona brisa que ens refrescava dalt del cim!! Els visitants provinents d’Esplugues varen gaudir de la història de la seva muntanya!!

No marxarem, però, sinó que ens tornarem a veure el mes de Setembre i amb grans novetats!!! Establint noves col·laboracions per tal d’ampliar la nostra oferta cultural!! Us esperem a la Festa Major d’Esplugues de Llobregat i a les Jornades Europees de Patrimoni_2013!!

Moltes gràcies per la participació i la col·laboració de tots els visitants al llarg d’aquests primers mesos d’any!!

????????

MAIG

 

JORNADA TÈCNICA SOBRE LA TELEGRAFIA ÒPTICA A CATALUNYA

BENVOLGUTS/DES,

L’Equip d’ARKPADOC SCP juntament amb el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) organitzem una trobada tècnica sobre l’estat de les investigacions sobre la TELEGRAFIA ÒPTICA A CATALUNYA.

Vegeu tota la informació en la notícia_annexe i estigueu al cas de totes les novetats que us farem arribar!!

NOTÍCIA_WORKSHOP TELEGRAFIA ÒPTICA

Arkpadoc_Infografics

Dibuix arqueològic

Dibuix arqueològic

Des dels nostre inicis, i dins l’Àrea de Representació gràfica, hem apostat per la recerca i innovació cap a l´ús de noves tecnologies i aplicacions en la repesentació gràfica del Patrimoni Arqueològic i Arquitectònic.

  • REALITZACIÓ DE PLANIMETRIES ARQUEOLÒGIQUES: suport tècnic en el dibuix de camp combinat amb tècniques de representació fotogramètrica; aixecaments i estudis previs de monuments i edificis històrics; suport topogràfic al treball de camp arqueològic.
  • TRACTAMENT DE L’INFORMACIÓ GRÀFICA I CARTOGRÀFICA, I POSTEDICIÓ: ús de tècniques de vectorització en format AUTOCAD; ús de la vectorització amb tècniques fotogramètriques i amb la rectificació d’imatges 1:1, vinculades amb informació geomètrica exacte.

Hem treballat a: Castell dels Comtes / Castell de Tavascan /Castell de Vallmoll /Cartoixa d’Escaladei / Monestir de Poblet / Monestir de Santes Creus /Palau Abacial, Monestir de Sant Cugat /Torre del Castell de Santa Perpètua de Gaià / Torre del Palau / Torre de Poblet /Molí de l’Esclop … visiteu la nostra galeria d’imatges!!